Are you in the right place?

Please select your shipping country.


Geaccepteerde betaalmethoden

VisaMastercardMaestro Apple Pay Google Pay iDEALKlarna

Verantwoordelijke productie

Onze werkwijze als merk draait rondom integriteit en we hechten daarom veel belang aan de handhaving van een verantwoordelijke en duurzame focus door onze hele waardeketen. We doen dit door het instellen van sociaal verantwoordelijke en ethische normen, en door aandacht te besteden aan een bedachtzaam productieproces.


Bedachtzame productie

Bedachtzame productie

Doe één ding en doe het goed. Dit mantra is altijd een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering van Rains geweest en is daarnaast ook van toepassing op de manier waarop we over onze ontwerpen nadenken. Dankzij onze minimalistische kernfilosofie, is overdrijven ons vreemd; niet alleen met betrekking tot onze ontwerpen, maar ook wat betreft de overproductie van enorme verkoophoeveelheden die uiteindelijk op de vuilnisbelt belanden. Wanneer we iets ontwerpen, willen we ervoor zorgen dat elk product van Rains al een bestemming heeft gevonden door ons productassortiment zoveel mogelijk op de klant af te stemmen.

Leveranciers

Leveranciers

We hebben een handvol partners met wie we nauw samenwerken, zodat we waardevolle partnerschappen kunnen opbouwen die bijdragen aan goede kwaliteit, dialoog, kennisuitwisseling en verantwoordelijke ontwikkeling. Rains is trots op de langdurige samenwerkingen die we hebben opgebouwd met professionele, ethisch verantwoordelijke fabrieken, waar hoogwaardige producten worden vervaardigd onder veilige werkomstandigheden.

Audits, training en educatie

Audits, training en educatie

Hoewel we binnen onze leveranciersrelaties waarde hechten aan het dialoog, beschouwen we ethische audits als een nuttig hulpmiddel voor het verkrijgen van inzicht in onze productie. Deze audits helpen ons een beter beeld te krijgen van de werkwijzen van onze productiepartners en potentiële risicogebieden aan te wijzen. Onze audits worden uitgevoerd door gespecialiseerde externe auditors die zorgvuldig zijn geselecteerd door amfori BSCI – de wereldwijd toonaangevende bedrijfsvereniging voor open en duurzame handel. Naast het houden van toezicht, houden we ons ook bezig met educatieve en trainingsprogramma’s om onze leveranciers te ondersteunen bij hun inspanningen om aan de verwachtingen van Rains te voldoen.

Gedragscode

Gedragscode

Wij zijn sinds de oprichting van ons merk lid van amfori BSCI en houden ons zodoende aan de BSCI-gedragscode. In de toekomst zal Rains erop toezien dat de universele en internationale minimumnorm voor verantwoord bedrijfsgedrag van de VN wordt geïmplementeerd. Op die manier zijn we in staat zijn om in de hele toeleveringsketen de samenwerking, het dialoog en een sterke risicocultuur verder te versterken. De kern van deze minimumnorm bestaat uit het respecteren van mensenrechten, het beschermen van het milieu en het tegengaan van corruptie. Het daarvoor bestemde risicomanagementsysteem dient systematisch te worden onderhouden en zich binnen een kader van beschermen, naleven, aanpakken te bevinden. De minimumnorm is gebaseerd op de UN Guiding Principles on Business and Human Rights en de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen.

Onze Gedragscode downloaden


Kom Meer te Weten