Are you in the right place?

Please select your shipping country.


Geaccepteerde betaalmethoden

VisaMastercardMaestro Apple Pay Google Pay iDEALKlarna

Productbelofte

Het waarborgen van de veiligheid van alle producten voor zowel consumenten als het milieu is voor Rains van essentieel belang. Onze toezegging is gebaseerd op strikte Europese wettelijke vereisten en op vrijwillige initiatieven, die worden nageleefd in alle landen waarin we actief zijn.


PFC- en PVC-vrij

PFC- en PVC-vrij

Geen van onze producten bevatten hormoonverstorende, gevaarlijke chemicaliën, zoals perfluorverbindingen (PFC’s), of ftalaten (PVC) die voorkomen in de lijst van te vermijden chemicaliën. PFC-coatings, ook wel Duurzaam Waterafstotend (DWR) genoemd, zorgen ervoor dat waterdruppels op regenkleding worden verzameld en afgestoten, maar worden ook als zeer schadelijk voor het milieu beschouwd. Daarom bestaat het waterafstotende materiaal van Rains uit een innovatieve en speciaal ontwikkelde PU-stof met waterafstotende eigenschappen, waardoor deze niet chemisch hoeft te worden bewerkt.

REACH

REACH

Alle onderdelen van Rains-producten worden onderworpen aan de standaarden van REACH: de Europese verordening voor de regulatie, beoordeling, autorisatie en beperkingen van chemische stoffen. We tonen onze naleving ervan aan in samenwerking met internationale testcentra door middel van een strikt milieuauditprotocol, waarbij ook ons chemicaliënbeheer wordt gecontroleerd.

Beheer van chemicaliën

Beheer van chemicaliën

Wanneer we testen, testen we op het niveau per mg/kg van:
Phtalatengehalte, dimethylformamide (DMFa), pH-waarde, carcinogene kleurstoffen, allergene dispersieverven, organotinverbindingen, pesticiden, fenol, PFOS (2006/122 / EG), PFFOS & PFOA, PVD-identificatie, Beilstein (FTR), materiaalidentificatie, Azo-kleurstoffen, formaldehyde, polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s), vlamvertragers, chloorhoudende organische dragers (COC’s), alkylfenolen, alkylfenolethoxylaten (APEO), extraheerbare metalen, nikkelafgifte, lood en cadmium, geperfluoreerde en polyfluorverbindingen (PFC’s), geperfluoreerde tensiden (PFT’s als PFOS/PFOA), organotinchemie.

Consumenten hebben het recht om een merk te vragen naar de eventuele aanwezigheid van gevaarlijke stoffen in hun producten. Voor specifieke vragen over de componenten of materialen die wij gebruiken, kan er contact worden opgenomen met onze klantenservice via (+45) 7199 2516 of mail@rains.com

Veganvriendelijk

Veganvriendelijk

Het merk Rains is 100% vegan. Geen van onze onbewerkte materialen of producten bevatten dierlijke ingrediënten of dierlijke bijproducten. Dat betekent ondermeer dat de isolatie van onze Thermal-buitenkledinglijn geen veren bevat.


Kom Meer te Weten