Are you in the right place?

Please select your shipping country.


Geaccepteerde betaalmethoden

VisaMastercardMaestro Apple Pay Google Pay iDEALKlarna

Materialen en innovatie

Ons uitgangspunt voor de duurzaamheid van producten ligt in veiligheid en duurzaamheid, door producten te ontwikkelen die veilig zijn om te dragen en op de lange termijn minder schadelijke invloed hebben op de planeet.


Duurzame ontwikkeling

Duurzame ontwikkeling

Rains ontwerpt en vervaardigt moderne en comfortabele regenkleding. Kenmerkend voor deze belofte is een lichtgewicht en sterk soort polyester met een flexibele, fluorinevrije polyurethaancoating. De stof wordt samengesteld door middel van ultrasonisch laswerk, wat resulteert in hoogwaardige waterdichte producten. Daarnaast zijn alle aansluitstukken, ritssluitingen en garnituren ontworpen en vervaardigd uit materialen die geoptimaliseerd zijn voor natte weersomstandigheden.

Waterdichtheid: 4000 mm/cm2 waterkolom
Winddichtheid: 0,02 cmm luchtdoorlatendheid
4000 g/m2 waterdampdoorlatendheid
Donsvrije 3M™ Thinsulate™-isolatie
Gewatteerd: 100% polyester
Dubbel gelaste naden: ultrasone hogefrequentietechnologie
Naadloze aanhechtingen: geweven opgevulde ruimtes aan de achterkant
Waterafstotend ijzerwaar: roestvrij staal en duurzaam rubberen garneersels

Polyurethaan (PU)

Polyurethaan (PU)

De performatieve, fluorinaatvrije polyurethaancoating zorgt voor waterafstotendheid en een lange levensduur. Het rubbermateriaal is zeer duurzaam en winddicht, dankzij ingebouwde isolerende eigenschappen. Rains heeft specifiek voor een PU-coating gekozen, omdat dit materiaal aanzienlijk milieuvriendelijker is dan de twee hormoonverstorende alternatieven: PVC en DWR-PFC.

Polyester

Polyester

Als achterkant van de waterafstotende PU-coating wordt een lichtgeweven polyestervezel gebruikt. Samen vormen de polyester en het PU een sterke constructie, die de pasvorm behoudt en je droog houdt. Het milieuvoordeel van polyester is dat dit synthetische materiaal volledig recyclebaar is en het is ons doel om tegen 2021 ons gebruik van nieuw polyester te minimaliseren. Dit doen we door de introductie van een gerecyclede polyester microvezel dat is gemaakt van plastic flessen uit een gesloten lussysteem.

Nylon

Nylon

Nylon is een sterk synthetisch materiaal en wordt gebruikt voor de voering van onze hoogwaardige Thermal-buitenkledinglijn. De garenafmeting en het speciale weefsel zorgen ervoor dat de nylonvoering licht en bijzonder ademend is. Tegen 2021 willen we al onze Thermal-buitenkleding voeren met geregenereerd nylon van gerecyclede bronnen, zodat afval een waardevolle hulpbron wordt.

Donsvrije 3M Thinsulate™-isolatie

Donsvrije 3M™ Thinsulate™-isolatie

In lijn met onze diervriendelijke productbelofte, zal het natuurlijke dons in onze gewatteerde Therman-jassen worden vervangen door een innovatief, veerloos materiaal. Dit veerloze en isolerende opvulmateriaal is door wetenschappers ontwikkeld en bootst natuurlijk dons na als het droog is en is warmer dan dons als het nat is. Door het uitbannen van natuurlijk(e) dons(veren) dragen we ons steentje bij aan het welzijn van dieren en een diervriendelijke industrie.

Metalen

Metalen

Alle metalen hardware van Rains is gemaakt van roestvrij staal. Roestvrij staal is de meest milieuvriendelijke metaalsoort, omdat het roestbestendig, zeer duurzaam, en grotendeels en oneindig recyclebaar is.

Alle individuele productspecificaties kunnen in de productbeschrijvingen en -details op de productpagina’s worden gevonden.

Boodschappentassen van gerecycled plastic

Boodschappentassen van gerecycled plastic

Wij vinden het uiterst belangrijk om minder afval te veroorzaken, waar we maar kunnen. Een grote kans voor Rains lag in de heroverweging van onze productie van boodschappentassen. Om de cirkel rond te maken, werken we samen met een producent die afval van industriële productie van plastic inzamelt en dit recyclet tot nieuwe producten, zoals onze boodschappentassen. Materiaal dat anders zou zijn weggegooid, vindt nu de weg naar een nieuw leven in dezelfde boodschappentassen waarin onze producten worden vervoerd. Met het oog op in de eerste plaats duurzaamheid, adviseren wij om onze boodschappentassen van gerecycled plastic vaker te gebruiken, dan alleen om onze producten uit de winkel naar huis te brengen.


Kom Meer te Weten