Are you in the right place?

Please select your shipping country.


Geaccepteerde betaalmethoden

VisaMastercardMaestro Apple Pay Google Pay iDEALKlarna

Milieubescherming

We benaderen duurzaamheid op een holistische manier en willen daarom voor elk onderdeel van ons bedrijf verantwoorde keuzes maken, inclusief de manier waarop we onze winkels en kantoren ontwerpen en beheren, en hoe we onze producten verplaatsen.


Transport en logistiek

Transport en logistiek

Logistiek speelt een centrale rol in het proces tussen het vertrekpunt van het product en de hele weg naar de postbus van de klant. Daarom streven we ernaar de distributie van de fabrikant naar de klant op de meest milieuvriendelijke en efficiënte manier - meestal een combinatie van beide - te laten plaatsvinden. Slim, maar duurzaam denken betekent een besparing in routingskosten wat betreft de tijdsduur en milieutechnische factoren. Dankzij meerdere distributiecentra die zich op strategische locaties bevinden voor leveringen binnen de continenten waarop we actief zijn, kunnen we luchtvracht voor standaardleveringen aan klanten vermijden, wat onze koolstofvoetafdruk aanzienlijk verkleint. Bij zendingen vanuit de fabrikant zorgen we er altijd voor dat containers, vrachtwagens en bestelwagens helemaal zijn gevuld, en daarnaast zijn onze bestellingen voorverpakt, zodat ze direct kunnen worden verzonden.

In de toekomst zullen we ons blijven inspannen om onze koolstofvoetafdruk te verkleinen door een efficiënte capaciteitsplanning en de inzet van luchtvracht tot een minimum te beperken.

Gemiddelde transportverdeling
Zeetransport: 84,5%
Treintransport: 9,4%
Luchttransport: 6,1%

FSC®-verpakking en interieur

FSC®-verpakking en interieur

Uit respect voor de natuur is al het hout dat voor retailverpakkingen en de interieurs van Rains wordt gebruikt, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council. Dit betekent dat onze kartonnen dozen en berkenfineer vervaardigd zijn van hout dat afkomstig is uit gecertificeerde, duurzaam beheerde bossen, waar geen sprake is van ontbossing en waar dieren en planten worden beschermd.

Op dezelfde duurzame manier is het ons doel om ons gebruik van niet-biologisch afbreekbare verpakkingen drastisch te verminderen. Tegen 2021 zullen alle verzenddozen, polybags en tassen van Rains van milieuvriendelijke, composteerbare materialen worden gemaakt.

Papierloze kassabonnen

Papierloze kassabonnen

Doordat al onze conceptstores zijn uitgerust met een papierloos kassabonsysteem, hebben we onze papierverspilling aanzienlijk verminderd. Door het verstrekken van dynamische digitale kassabonnen in de winkel, draagt Rains bij aan het uitbannen van een overmatige verspilling van papier en bieden we onze klanten een efficiëntere service. We raden altijd aan om voor een papierloze bon te kiezen, maar voor diegenen die geen e-mailadres hebben of willen verstrekken, kan er een papieren kassabon worden afgedrukt.

Ledverlichting

Ledverlichting

Alle winkels en kantoren van Rains worden verlicht met ledverlichting. Ledverlichting verbruikt 75% minder energie dan traditionele lampen en gaat ruim 25 keer langer mee. Dit zorgt ervoor dat de stroomvoorziening voor onze wereldwijde conceptstores, kantoren en showrooms wordt verminderd.


Kom Meer te Weten